>

Hjælp til hvor du kan tegne ejerskifteforsikring

Hjælp til hvor du kan tegne ejerskifteforsikring

Når vi siger ejerskifteforsikring, hvad tænker du så? De fleste kender en smule til forsikringen, mens andre måske blot har hørt ordet hurtigt i en vending. Hvis man ikke har været i en situation, hvor man skulle investere i fast ejendom, har man måske slet ikke haft brug for at vide mere. Men er du med årene kommet tættere på den store beslutning det er at købe bolig, så er der også god chance for, at du får brug for at vide mere om ejerskifteforsikringen.

Der er overordnet tale om en boligforsikring, som dækker skjulte skader, der ikke er opdaget og derved beskrevet i tilstandsrapporten. Der er dog en række af forskellige forhold, der skal være opfyldt, før en eventuel dækning er berettiget. Det kræver selvfølgelig en mere dybdegående research på, hvad forsikringsbetingelserne beskriver. Formålet i dette indlæg er blot at sikre en overordnet forståelse samt tips til, hvor ejerskifteforsikringen kan tegnes henne.

Hvis vi starter med sidstnævnte, er der flere forskellige muligheder, når det kommer til at tegne en ejerskifteforsikring. Man kan overordnet skelne mellem det at tegne i et alment selskab og et boligforsikringsselskab. Førstnævnte udgøres af de store forsikringsselskaber, som udbyder en masse forskellige forsikringer, eksempelvis indboforsikring, ansvarsforsikring, rejseforsikring, bilforsikring etc. Det er dog ikke alle almene selskaber, der udbyder ejerskifteforsikringer, da det ikke viste sig rentabelt for alle. Den anden mulighed er et boligforsikringsselskab, som eksempelvis Dansk Boligforsikring. I modsætning til det almene selskab, er de specialiseret i boligforsikringer. Tager vi udgangspunkt i netop Dansk Boligforsikring, udbyder de da også kun ejerskifteforsikring og sælgeransvarsforsikring.

Hvis vi lige gennemgår de vigtigste pointer for at forstå, hvad en ejerskifteforsikring er, bliver du hurtigt klogere.

Først tænker du måske, om du kan blive påkrævet at tegne en ejerskifteforsikring. Svaret er nej. Det er ikke en lovpligtig forsikring, hvorfor det altid er frivilligt for køber at tegne. Og så alligevel er det måske misledende at skrive frivilligt, for det afhænger først og fremmest af, om sælger har benyttet huseftersynsordningen. Kun hvis man kan svare ja til det, kan køber tegne ejerskifteforsikringen.

En ejerskifteforsikring fungerer som en ekstra sikkerhed, når du flytter ind i en ny bolig – en bolig der kan betegnes som fast ejendom nuvel. Den vil i teorien dække mere, jo nyere boligen er, da ældre huse ofte har skavanker, der vil være forventlige.