>

Malware

Hvad er malware?

Begrebet malware er en sammentrækning af de to engelske ord ’malicious’ og ’software’. Malware er computerprogrammer, der er designet til at give uautoriseret adgang med henblik på at gøre skade eller andre uønskede formål på computere og andre enheder, de er installeret på.

Der findes en lang række kategorier inden for malware. Tidligere var begrebet ofte kendt som en virus. Det vil dog være mere korrekt at beskrive virus som en underkategori inden for malware. Malware kan rangere fra at være relativt uskadeligt til at kunne overtage styringen af din computer og aflure dine aktiviteter og fortrolige oplysninger.

Knap så kært barn, mange navne

Virus, spyware, orme, adware og trojanske heste er nogle af de mest kendte former for malware. Disse har hver især specifikke formål og karakteristika. Overordnet set kan man sige, at software bliver kategoriseret som malware ud fra de ondsindede formål de har for øje, nærmere end at der er tale om en specifik teknik eller programmeringstype.

Hvordan kommer der malware på min computer?

Typisk vil malware finde vej til din computer via spam-emails, hvor brugeren narres til at aktivere softwaren, som kan være forklædt som andre typer af software. I andre tilfælde kan malware være ’gemt’ i relativt uskadelige programmer, hvilket kan gøre dem svære at gardere sig imod.

Hvordan kan jeg undgå malware?

For at gardere dig mod malware på din computer, bør du installere et effektivt anti-virus program. På den måde kan du også se, om der allerede skulle være malware, der har fundet vej til computer.

Udfyld formularen for at blive kontaktet af en af vores eksperter, som kan hjælpe dig med at undgå og komme af med malware på din computer.

Har du været uheldig, så kan du udfyld denne formular og få hjælp: