>

Hvordan ser det ud med indbrudsstatistikkerne?

Hvordan ser det ud med indbrudsstatistikkerne?

Efterhånden bliver man præsenteret for så meget information, at det kan være svært at finde ud af, hvad der er op og ned. Det samme gælder med indbrud. Man ser én artikel og får fornemmelsen af, at det går den helt forkerte vej, og at indbrudstyvene blot bliver klogere og klogere og finder på nye måder at bryde ind på. Næste dag læser man en anden artikel, hvori der tegnes et billede af, at antal af indbrud falder. Er du forvirret? Det er forståeligt. Derfor får du her et overblik over, hvordan statistikkerne ser ud, og hvordan det ser ud i udvalgte kommuner. Overordnet set, er tallene heldigvis positive. Kigger man på kurven, har antallet af indbrud overordnet været faldende i mange år. Enkelte år har der været stigninger, og i visse kommuner er tallet da også stigende, men generelt i Danmark er der altså tale om en nedadgående kurve.

Kigger man på, hvilke kommuner der har flest indbrud i forhold til antallet af husstande, ligger Dragør, Solrød og Vallensbæk på henholdsvis første, anden og tredjepladsen. I den anden ende med mindst tilfælde ligger Ærø, Læsø og Bornholm.

AB Låseservice i Odense giver dig gode råd til, hvordan du kan sikre dig mod indbrud på deres hjemmeside. Og kigger vi mod netop Odense, så ligger de på 62. pladsen på listen over kommuner med flest indbrud per husstand.

Hvad anbefaler låsesmeden?

AB Låseservice, som også har afdeling i Oslo, ser rigtig mange indbrud i dagligdagen. I et sådant tilfælde drejer det sig om at skifte låsen – og gerne til noget bedre, hvis der er behov for det. De foretager dog også mange regulære “sikkerhedstjek”. Det kan indgå enten som en primær eller sekundær ydelse. Ikke desto mindre kan det være en god idé at få en professionel bedømmelse af, hvordan sikkerheden er i din bolig. Mange boligejere har en forældet lås, men det er ikke noget, de tænker over. At den er forældet betydet som regel, at antallet af låsecylindre ikke er højt nok.

Udover at det er en fordel at få det tekniske på plads i form af låsen, er det selvfølgelig også en god idé at yde god nabohjælp og have en sund fornuft.