>

Tip til køb af Jan van Haasteren- og Wasgij-puslespil

Tip til køb af Jan van Haasteren- og Wasgij-puslespil

Hvis du er garvet puslespilsentusiast, så har du med garanti hørt om både Jan van Haasteren-puslespil og Wasgij-puslespil. De er nemlig blandt de mest populære og solgte puslespil i Danmark. Er du imidlertid nybegynder inden for den ædle kunst at lægge puslespil, så kan det være svært ved første øjenkast at vurdere, hvad det er, der gør Jan van Haasteren-puslespil og Wasgij-puslespil så særlige samt hvilke aldersgrupper og niveauer, de egner sig til. Men frygt ej! Begge disse spørgsmål får du svar på i dette indlæg.

Puslespil med sjove og udfordrende motiver

Jan van Haasteren-puslespil og Wasgij-puslespil har både ting til fælles og ting, der adskiller dem. Begge typer puslespil produceres af den britiske puslespilsgigant Jumbo, der er kendt for høj kvalitet. Og begge typer puslespil har helt særlige motiver, der på én gang er udfordrende og sjove.

Jan van Haasteren-puslespil har naturligvis motiver tegnet af den anerkendte hollandske tegner Jan van Haasteren. Det er hans unikke streg og særprægede humor, der gør puslespillene til noget særligt. Fx kan man altid regne med at finde både tegneren selv, en hajfinne samt paven skjult i Jan van Haasterens motiver.

Wasgij-puslespils motiver er om muligt endnu mere humoristiske grænsende til det satiriske, men også noget sværere end Jan van Haasteren-puslespil. Det er de, fordi det helt unikke ved Wasgij-puslespil er, at motivet på æsken ikke er det samme, som motivet på det færdiglagte puslespil. I stedet er puslespillets motiv en reaktion på den situation eller begivenhed, der ses på æsken. Wasgij-puslespil kræver derfor en overordentlig god fantasi.

Hvis man ønsker puslespil, hvor hele familien kan være med, så kan det derfor være en idé at starte med Jan van Haasteren-puslespil. Derefter kan man så bevæge sig videre til Wasgij-puslespil, når familiens medlemmer er blevet mere garvede.