>

De her områder skal du være opmærksom på ved et kranfirma

Det skal du være opmærksom på ved et kranfirma.

De her områder skal du være opmærksom på ved et kranfirma

Hvis man enten som indehaver af en virksomhed eller privat person står og skal bruge en kran, er der her fremstillet nogle områder, man bør undersøge. Kraner bruges til transportopgaver med tunge elementer, og der findes forskellige kraner, der kan levere den bedste løsning til, hvad dit behov er. Prisen for en transportopgave er meget individuelt, men gennem et landsdækkende kranfirma, som leverer service døgnet rundt, kan du uforpligtende få et tilbud på en pris. Kraner er konstrueret til at løse komplekse løfteopgaver, og med komplekse opgaver er det også vigtigt, at man har den rigtige løsning. 

Hvilken type kran skal du bruge?

Der findes flere forskellige kraner, så det kan først og fremmest være en fordel at sætte sig ind i, hvilken kran, der passer til det behov, du efterspørger. 

Den almindelige kran kan næsten bedst betegnes som dem, man ser børn lege med. Det er nemlig den helt klassiske model. Og denne model kan med specialbygget udstyr transportere tunge elementer som diverse maskiner, containere som skal hejses til og fra skibe, både, personhejs og meget mere. Så hvis du kan genkende dit element i en af disse beskrivelser, er det med stor sandsynlighed en helt almindelig kran, du skal have fat i. En mobilkran læner sig op ad den almindelige kran og kan bruges til lignende opgaver. En mobilkran løfte op til 200 tons. 

En mobil tårnkran er kompakt og fleksibel. Den kan let benyttes med kun én person til at betjene den. Kranen er selvtransporterende og styres med en fjernbetjening, men også styres i førerkabinen. Denne kran har en større driftsikkerhed og forbedret rækkevidde, når man sammenligner den med en mobilkran. Hvis du som privatperson skal have flyttet din båd, er det en bådtransport, du skal have fat på, og her er det også et kranfirma, du skal henvende dig til. Det er en stor opgave og kan blive en dyr omgang, hvis noget går galt under en bådtransport. Derfor anbefaler kranfirmaer også, at man investerer i professionel hjælp fra en fagperson, så man er garanteret en sikker løsning for båden. 

Den faglige baggrund

En kranfører har taget en uddannelse, som varer et sted mellem 3,5-5 år alt efter, hvor avanceret kranføreren er uddannet. Det er vigtigt, at en kranfører er veluddannet og kender til de sikkerhedsmæssige omstændigheder for at kunne fuldføre en opgave. Derfor er det også en god idé at sikre, at det firma du vælger kan dokumentere, at medarbejderne er uddannet til at sikre en sikkerhedsmæssig garanti for dine elementer. 

Miljømæssige hensyn

I de fleste transportvirksomheder er miljø en del, som fylder mere end nogensinde før. Hvis du som forbruger miljøet som en mærkesag, kan der faktisk være forskel på firmaerne. Derfor er dette et område, som du bør undersøge eller spørge firmaet direkte om for at blive klogere på, om firmaet lever op til den standard, du ønsker.