>

Hold tyvene væk: 3 effektive former for adgangskontrol

overvågningskameraer, forebyg indbrud

Hold tyvene væk: 3 effektive former for adgangskontrol

Ubudne gæster i form af indbrudstyve er ikke nogen, man ønsker skal kommer forbi en. Det gælder uagtet, om man har et hus, om man bor i lejlighedskomplekser eller driver virksomheder. Derfor kan det være en god idé at installere effektiv adgangskontrol, som kan holde tyvene på afstand. Der findes en lang række forskellige former for adgangskontrolsystemer, som kan tilpasses de enkelte behov. Fx er det typisk en anden slags system, der skal installeres i etageejendomme end i huse. Her har vi listet 3 effektive former for adgangskontrol, som kan kombineres og tilpasses de enkelte behov.

1. Elektronisk lås

Elektroniske låse kommer i forskellige slags. Det kan både være et adgangskort, en kode eller fingeraftryk, som man skal bruge for at låse døren op. Fælles for alle elektroniske låse er at, man skal bruge noget personligt og elektronisk for at få adgang. En elektronisk lås er en effektiv adgangskontrol, da man ved hjælp af elektronikken nemt kan styre, hvem der har adgang til bygningen. Mange elektroniske låse har også alarmfunktioner, som giver besked, hvis der er forsøg på indbrud.

En elektronisk lås kan med fordel kombineres med andre former for adgangskontroller fx videoovervågning.

2. Videoovervågning

Videoovervågning, alene eller kombineret med fx elekronisk lås, er effektivt, når man vil have kontrol over, hvem der har adgang til en bygning. Det kan både være videoovervågning med hoveddøren på huset eller foran porten til din grund eller etageejendom. Ved at have videoovervågning kan man nemt identificere, hvem der vil have adgang til ejendommen. Videoovervågning er også effektivt til at forebygge indbrud. De kan nemlig dokumentere indbruddene, hvilket gør det nemmere at opklare sagen. Det kan afskrække mange indbrudstyve, da de helst undgår bygninger med videoovervågning.

Videoovervågning har desuden den fordel, at den viser tidsstempler, hvilket kan give ejere af en bygning en god idé om, hvornår bestemte hændelser er foregået, og hvem der har haft adgang til bugtningen på bestemte tidspunkter.

3. Trådløs dørtelefon

En trådløs dørtelefon er endnu en effektiv form for adgangskontrol. Det bruges ofte i etageejendomme eller på store grunde, hvor der er en port for enden af ejendommen. Via dørtelefonen kan man kommunikere med personer, der står ved opgangsdøren eller porten og vurdere, hvorvidt man vil give adgang eller ej. Dørtelefonen kan kombineres med fx videoovervågning, så man også kan se, hvem der ønsker adgang.

Har I brug for adgangskontrol?

Hvis du som husejer, bestyrelsesformand i en etageejendom eller virksomhedsejer ønsker en effektiv løsning inden for adgangskontrol, er det en god idé at kontakte autoriserede montører af adgangskontrolsystemer. Typisk kan låsesmede med fokus på Indburdssikring og adgangskontrol give både rådgivning og gode tilbud på skræddersyet løsninger inden for adgangskontrol.